Bed and Breakfast - Pension Het Oude Dorp
ontspannend verblijf in kustplaats Katwijk 

Huiskamer

Via de eigen ingang van de bed and breakfast kom je in de hal die grenst aan de huiskamer. De huiskamer is het centrale deel van de bed and breakfast. Hier kunnen de gasten 's morgens ontbijten. In de huiskamer is tevens een zithoek en een leestafel. Ook is hier een kast met boeken, folders en diverse informatie over de omgeving. De huiskamer heeft twee openslaande deuren naar het grote zonnige terras op het zuiden. Dit terras is ook geheel bestemd voor de bed and breakfast. Via het terras kom je in de beneden tuin die grenst aan doorgaand water. Deze tuin is voor algemeen gebruik. Hier kan men heerlijk vertoeven, zowel in de zon als in de schaduw van de bomen.

In de huiskamer wordt 's morgens een heerlijk ontbijtbuffet klaar gezet. U kunt ontbijten tussen 7.30 en 10.00 uur. Wilt u eerder ontbijten dan horen we dat graag. Het ontbijt is in de kamerprijs inbegrepen. In de huiskamer staat een koffiezetapparaat en waterkoker die gasten kunnen gebruiken. Ook is er voor gasten een klein koelkastje en magnetron aanwezig. Zowel in de huiskamer als in de kamers is gratis Wifi.


Vijf kamers

Alle kamers hebben kabel TV en gratis WIFI

Kamer 1 (Koestal)

Deze kamer is op de begane grond en heeft geen drempels. Eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. De kamer heeft twee eenpersoons boxspring bedden met een gezamenlijke toplaag. De kamer wordt verwarmd door vloerverwarming. Openslaande ramen naar terras. 

Kamer 2 (t Sandt)

Deze kamer is op de eerste verdieping van de aangebouwde schuur uit 1985. Dit is gelijk de grootste kamer. De kamer heeft drie boxspring bedden met ook weer een gezamenlijke toplaag en is te boeken als twee-  en driepersoonskamer. En in overleg zelfs als 4 persoonskamer. De kamer wordt ook de strandkamer genoemd door de bijzondere strandhuisjes. Grote ramen naar de tuin. Eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.  De kamer is ook te boeken als drie losse bedden.

Kamer 3 (Molenblok)

Dit is de kleinste kamer maar misschien wel de mooiste. Voor één of twee personen te boeken. Totale oppervlakte inclusief badkamer toch nog  20 m2. Ook hier twee boxspring bedden (geen gezamenlijke toplaag). badkamer met douche, toilet en wastafel. Prachtig uitzicht op de tuin, molen De Geregtigheid en de historische watertoren.

Kamer 4 (Zanderij)

Grotere kamer met ruime badkamer. Gelijk aan kamer Molenblok heeft deze ook een prachtig uitzicht.  Wederom een badkamer met eigen douche, toilet en wastafel. Ook in deze kamer staan twee  losse boxspringsbedden. Een extra bed bijplaatsen is hier ook geen probleem.

Kamer 5 (Cleyn Duin)

Deze kamer heeft prachtige stolpramen uit de jaren 50 van de vorige eeuw. De enige kamer met ramen aan de koelere noordkant. Een grote kamer die ook voor drie personen te boeken is. Standaard drie boxspringsbedden waarvan twee met gezamenlijke toplaag. Ook voor drie losse bedden. En opnieuw een grote badkamer met eigen douche, toilet en wastafel.


Parkeren

De bed and breakfast heeft 3 eigen parkeerplaatsen. Daarnaast kunt u rondom de B&B gratis parkeren.

Fietsen

We beschikken over een aantal fietsen met versnellingen en een fietsenstalling. In overleg  kunnen fietsen zelfs binnen gezet worden. Ook kunt u fietsen huren bij de lokale fietsenmaker die slechts 300 meter verwijderd is van de bed and breakfast.